Bez poraza 15 utakmica

Datum objave: 31. 3. 2016.

DSC_5309

U sedam prvenstvenih utakmica crveni osvojili 19 bodova

Nogometaši Belišća od dolaska trenera Ivice Grnje na klupu Crvenih igraju odlično i postižu isto takve rezultate. U 20 kola osvojili su 36 bodova i trenutno se nalaze na četvrtom mjestu na tablici 3. HNL istok. Trener Grnja preuzeo je momčad u jesenskom dijelu prvenstva u posljednja dva kola. Od tada do danas u sedam utakmica od mogućih 21 boda njegovi igrači osvojili su 19.

Ako se tu pridoda i osam pozitivnih rezultata iz zimskog pripremnog dijela, tada je to 15 utakmica bez poraza. Za ostvareno treneru Ivici Gmji, njegovom po¬moćniku Goranu Vukelji, kompletnoj momčadi, upravi kluba na čelu s predsjednikom Dariom Simićem i dopredsjednikom Ivanom Jurkovićem, kao i bivšem predsjedniku dr. Dinku Buricu i dopredsjedniku Domagoju Varžiću koji su klub postavili na čvrste i zdrave temelje, zaslužuju svaku pohvalu i veliki naklon do poda. Crveni su s 2:0 pobijedili Slavoniju, a u subotu slijedi gostovanje u Vukovaru.

Lijepo je pobijediti vrlo jaku momčad kao što su bili gosti iz Požege. Moji igrači odradili su sve kako je bilo planirano i za to zaslužuju čestitke. Moram biti iskren i priznati daje na teškom terenu s naše strane bilo dosta nepovezane igre i individualnih pogrešaka. Ukupno gledajući od dolaska do danas, veseli me što se vide određeni pomaci u igri, pristupu i disciplini. Ipak, još je trnovit put pred nama da sve dođe na svoje mjesto. Ponovit ću sto puta ako treba, idemo dan po dan, trening po trening i utakmicu po utakmicu. Kako vrijeme bude odmicalo i kada se kompletira momčad, igra bi trebala izgledati još bolje. Za sve to treba puno rada, vremena i strpljenja. S gostovanja iz Vukovara želimo se vratiti neporaženi – kaže trener Ivica Grnja.

Najbolji pojedinac na terenu protiv Slavonije bio je i najmlađi igrač Marin Pilj koji je rođen u 12. mjesecu 1996. godine. U veznom redu držao je sve konce igre Belišća u svojim nogama.

Drago mi je što sam došao u Belišće i niti jednog trenutka ni-sam požalio što sam tu. To je klub duge i bogate sportske povijesti gdje mladi igrači igraju, mogu napredovati i imaju se priliku dokazivati. Sve je posloženo i uređeno u klubu, tako daje na nama igračima da igramo što bolje i postižemo dobre rezultate. Treninzi su vrhunski i profesionalni, a želja mi je jednog dana igrati u 1. ligi, hoće li to biti u Hrvatskoj ih negdje drugdje, nije važno. Što se tiče Vukovara 1991, radi se o vrlo neugodnom suparniku. Najvažnije je ne izgubiti, jer svaki bod je važan i dragocjen za plasman, pogotovo ako se osvoji protiv tako vrijednog protivnika kao što je to naš domaćin. Momčad koja se vrati iz Vukovara s dobrim rezultatom, može računati na dobar plasman u prvenstvu. Moramo svi odigrati kao i do sada, odgovorno, agresivno i disciplinirano – zaključio je vezni igrač Marin Pilj.

Drago mije što sam došao u Belišće i niti jednog trenutka nisam požalio što sam tu. To je klub duge i bogate sportske povijesti, kaže Pilj. Z. Kaptalan