Hrvatska U-17 reprezentacija započela pripreme u Belišću

Datum objave: 30. 4. 2015.

Hrvatska U-17, pod vodstvom izbornika Darija Bašića, izborila je plasman na Europsko prvenstvo u Bugarskoj sjajnim nastupom na kvalifikacijskom turniru u Azerbajdžanu, Reprezentacija će igrati u Skupini A sa selekcijom domaćina, Španjolskom i Austrijom.
U utorak, 28. travnja, u Belišću je Hrvatska U-17 igrala protiv NK ”Belišće”. Bez obzira što vrijeme nije bilo naklonjeno nogometašima i brojnim posjetiteljima, moglo se uživati u lijepoj igri i atraktivnim potezima. Iako je utakmica bila lišena svakog rezultatskog naboja, domaćini su ipak bili uspješniji i svladali mlade reprezentativce rezultatom 1:0. Zgoditak je postigao Nebojša Karamarković.

U petak, 1. svibnja, reprezentativci se vraćaju i Zagreb te u nedjelju, 3. svibnja putuju u Bugarsku letom za Sofiju. Europsko prvenstvo počinje 6. svibnja, kada Hrvatska igra s Bugarskom.

Na popisu igrača pozvanih na pripreme nalaze se Adrian Šemper (Dinamo), Matej Hudećek (Dinamo), Matko Babić (Lokomotiva), Ivan Delić (Hajduk), Martin Erlić (Parma), Vinko Soldo (Dinamo), Josip Brekalo (Dinamo), Neven Đurasek (Varaždin), Karlo Igor Majić (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Davor Lovren (Dinamo), Ivan Nevistić (Osijek), Marin Karamarko (Hajduk), Marko Đira (Dinamo), Ivan Leovac (Rapid Beč), Dino Halilović (Barcelona), Borna Sosa (Dinamo), Adrian Blečić (Dinamo), Branimir Kalaica (Dinamo), Danijel Jurić (Stuttgart), Mihael Briški (Dinamo), Saša Urošević (Istra 1961), Davor Matijaš (Hajduk), Marin Vratković (Hypo Limač) i Kristijan Sabolović (Dinamo).

U stručnom će stožeru, uz izbornika Bašića, biti pomoćnik tehničkog direktora Ilija Lončarević, trener Petar Krpan, trener vratara Marijan Mrmić, kondicijski trener Luka Krklješ, liječnik Želimir Orkić, fizioterapeuti za pripreme Zlatko Lozer i Ivan Radičev, fizioterapeuti za EP Goran Beloglavec i Zlatko Mihalić, tajnik Josip Tomaško i ekonom Milan Vincek.

Ne možemo se ne prisjetiti U-19 reprezentacije ”Čileanaca” predvođenih izbornikom Mirkom Jozićem i proslavljenih reprezentativaca Zvonimira Bobana, Davora Šukera, Roberta Prosinečkog i ostalih, koji su sredinom ’80-ih također odradili pripreme u Belišću pred odlazak na svjetsko prvenstvo u Čile. ”Čileanci” su se vratili kao svjetski prvaci, a mladoj U-17 reprezentaciji želimo istovjetan uspjeh i da se iz Bugarske vrate kao europski prvaci.

Momci sretno!