Ivan Jakovljević odlazi u Ameriku

Datum objave: 16. 1. 2016.

220315BSKVisGM3

Nogometaši Belišća odrađuju prvi tjedan priprema za proljetni dio prvenstva i zasad prolazi sve u najboljem redu.
Igrači su motivirani, nema ozljeda, nema nezadovoljstva, međutim, nije sve tako idealno. Prema najavama, belišćanski trećeligaš će na kraju siječnja gotovo sigurno ostati bez svog prvog strijelca Ivana Jakovljevića koji se odlučio na daleki put preko Velike bare, u Ameriku.

– Ovih dana odlazim po vizu i ako bude sve u redu, 31. siječnja bit ću u avionu za Ameriku. Brat mi tamo živi i pronašao je klub za koji ću igrati. Čini se da će biti u redu, ali tek kad dođem u Ameriku znat ću nešto više o tome. U Belišću mi je bilo predivno i svakom igraču koji želi napredovati i ovim putem poručujem da dođe u ovaj klub. U Belišću je sve odlično posloženo od predsjednika do igrača, a trenira se i radi gotovo profesionalno. Svojim suigračima želim sve najbolje u proljetnom dijelu. Žao mi je što odlazim, ali moram misliti na budućnost – poručuje Ivan Jakovljević, koji je imao i ponudu iz Poljske, ali odlučio se ostvariti svoj “američki san”.

Odlaskom Jakovljevića igra (i rezultati) Belišćana umnogome će ovisiti o formi i pogodcima Nebojše Karamarkovića koji je došao prošle zime iz Slovenije. Igrao je za Rudar (Velenje), Domžale, Krku i amatersku reprezentaciju Slovenije, a sada će biti glavna uzdanica Belišćana.

– Potpuno sam siguran kako ću se dokazati u Belišću. Oduvijek maštam o prvoligaškim travnjacima i karijeri profesionalca, ali gdje god igram, trudim se dati svoj maksimum. U Belišću je prava i zdrava konkurencija bez zavisti, a to samo motivira na još veći angažman i bolji rad. Sve je super i korektno, moje je da šutim, radim i postavljene zadatke odrađujem najbolje što mogu i znam. Na svakom treningu vidljivo je da je trener Ivica Grnja pravi profesionalac, a to isto traži od nas – pričao je Karamarković koji je u prvom dijelu prvenstva zabio jedan pogodak, ali i upisao devet asistencija.

– Nije važno tko zabija, bitno je da pobjeđujemo i da napredujemo na tablici kao momčad. U najboljim sam igračkim godinama (24) i imam veliki poticaj za dokazivanjem, ja sam optimist glede proljetnog dijela sezone i mislim da će sve biti dobro – dodao je optimistički Nebojša Karamarković.

Belišćani nastavljaju pripreme za proljetni dio sezone u Trećoj HNL “istok”, a jedina želja tijekom pripremnog razdoblja je – izostanak ozljeda. Z. Kaptalan