Na kraju sezone Belišću sedmo mjesto

Datum objave: 11. 6. 2015.

nkPREDSJEDNIK BURIĆ DONIO OPTIMIZAM

LIGA OPRAVDAVA OČEKIVANJA

Nakon odigranih 30 kola u novo formiranoj 3. HNL – istok u kojoj su se našli najbolji klubovi bivših trećih liga sjevera i istoka , mogu se izvući zaključci što se dobilo novim ustrojem natjecanja. Kvaliteta igre podigla se jednu stepenicu više, jer su klubovi primjereno organizirani, a igrači su bolji i kvalitetniji, nego prije. Uvjetovanje Pravilnikom HNS-a da u svakoj momčadi moraju igrati tri igrača mlađa od 21 godine bio je pun pogodak. Velika većina klubova u prvoj postavi, redovito je imala 6-7 mladih igrača željnih nogometne afirmacije. Slavodobitnik prvenstva je Slavia iz Pleternice koja je već duži niz godina redovito u vrhu tablice. Ligu napuštaju Oriolik i Virovitica.

STATISTIKA

U konkurenciji šesnaest klubova Belišće na kraju prvenstva zauzelo sedmo mjesto. Crveni su ostvarili 12 pobjeda, 7 neriješenih rezultata i doživjeli 11 poraza, sa gol razlikom 53 postignuta i 45 primljenih pogodaka. Na domaćem terenu Belišćani su odigrali petnaest utakmica , osam pobijedili , pet remizirali i dva puta su poraženi. Statistika pokazuje da su igrači NK Belišće na gradskom stadionu izgubili čak 16 bodova. Ako se tu prikaže samo osamnaest osvojenih jesenskih bodova, tada može biti jasno zašto nije ostvaren bolji plasman. Da su kod kuće bili 100% učinkoviti crveni bi završili sezonu na visokom drugom mjestu. U gostima Petrović, Ratković, Pohižek, Skenderović, Mioč i ostali, ostvarili su četiri pobjede, dva remija i devet poraza. U proljetnom djelu sezone, igrači su osvojili dvadeset i pet bodova. Na listi klupskih strijelaca, najbolji je Ratković sa četrnaest postignutih pogodaka, slijedi Pohižek sa dvanaest, Skenderović i Mioč pet, itd.. Kroz sezonu tri trenera vodila su momčad. Pavo Strugačevac bio je na klupi osam kola sa trinaest osvojenih bodova. Zamijenio ga je Tomislav Steinbruckner koji je u sedam kola osvojio pet bodova. Proljetni dio sezone vodio je Dragan Meić i u petnaest kola osvojio dvadeset i pet bodova. Što je sve ukupno četrdeset i tri.

GRAĐEVINSKI RADOVI I TRIBINE

U veljači prošle godine na izbornoj skupštini za predsjednika je izabran Dinko Burić. Odmah na početku dao je do znanja da želi od svojih suradnika red, rad i disciplinu i da od toga nema odstupanja , niti za milimetar , jer se i sam tako ponaša. Obećani građevinski radovi na službenim prostorijama i uređenju svlačionica vrlo brzo su završeni i danas gradski stadion sja u puno ljepšem i novom svijetlu. Dugoročno gledano, predsjednik Burić obećao je za proslavu 100 godina postojanja kluba izgradnju novih, natkrivenih tribina, na kojima će Belišćanima zavidjeti mnogi klubovi u državi. Nacrti i idejno rješenje već postoje , a čeka se pravi trenutak da se krene i u realizaciju tog projekta. Belišće je bilo i ostalo sportski grad, grad sportaša , a svojim uspjesima, veliki doprinos dao je i nogomet , odnosno najstariji klub u gradu koji ove godine slavi 96 godina postojanja. Svaki dobronamjerni zaljubljenik u sport prilikom dolaska i posjeta mora primijetiti i ostati zadivljen nizom sportskih objekata koji su izgrađeni u Belišću.

NAVIJAČKA SKUPINA „BARABERI“

Čvrsti temelji su postavljeni, a u budućim vremenima klub će samo rasti, kako organizacijski, tako i rezultatski, želja je to uprave , trenera, igrača i vjernih navijača. Prije posljednje utakmice odigrane u Belišću predsjednik Dinko Burić, sportski direktor Dušan Vurdelja i Marin Vuksanić, zajedno s trenerima i igračima, otišli su do navijačke skupine „Baraberi“ na istočnoj tribini, gdje su im darivali 4o-ak sportskih majica, kao znak zahvale za korektno navijanje tijekom cijele sezone. Na prednjoj strani pisalo je „Baraberi 1990“, a na stražnjoj „NK Belišće“. Danas NK Belišće ima navijače odgovorne i disciplinirane, koje bi poželio svaki klub u državi.

Zdenko Kaptalan