Na Skupštini izabrana nova Uprava NK ”Belišće”

Datum objave: 25. 2. 2014.

U utorak 25. veljače 2014. godine održana je redovna izborna Skupština Nogometnog kluba ”Belišće” Belišće. Donedavni predsjednik Marin Vuksanić sazvao je Skupštinu na čijem su se dnevnom redu između ostaloga našle točke Izvješće o radu i Planu rada za 2014. godinu, kao i Financijsko izvješće i Financijski plan za 2014. godinu, donošenje novog Statuta i Poslovnika o radu, izbor novog predsjednika, potpredsjednika, Upravnog i Nadzornog odbora.

Dosadašnji tajnik Domagoj Varžić pročitao je Izvješća o radu i Planu rada za 2014. godinu koje je sastavio sportski direktor Dušan Vurdelja. U Izvješću o radu sportski direktor ističe ”da smo ponosni, sretni i s dovoljno energije koračamo ka 100. godišnjici i realizaciji zacrtanih ciljeva. Svjedoci smo i aktivni sudionici padova i uspona, često sretni, ponekad tugujući, ali uvijek dostojanstveno se pripremajući za sljedeći događaj i priliku da što bolje prezentiramo naš lijepi mali grad i naš Klub.”

U Planu rada za 2014. godinu istaknuo je ”da smo svi sretni što ćemo konačno biti u mogućnosti napraviti veći iskorak kroz više segmenata: 1. kroz organizacijsko-financijsku stabilizacuju Kluba, 2. plasman u novoformiranu III. HNL, 3. selektiranje struke, imenovanje trenera prve momčadi, kao i imenovanje licenciranje trenera Škole nogometa, 4. ponovno formiranje juniorske ekipe, 5. povratak mlađih selekcija u prvu kvalitetnu ligu Slavonije i Baranje, 6. šira selekcija mladih, talentiranih igrača s područja grada Belišća i bliže okoline te suradnja sa školama, 7. sustavan rad na generacijskom razvoju navijačke privrženosti i tradicionalnom zanimanju za Klub (pretplatnici i stalni pratitelji na društvenim mrežama), 8. završetak radova na zgradama Kluba, 9. uređenje drugog pomoćnog terena.”

Budući je Skupština bila izborna, za novog predsjednika Kluba, članovi Skupštine jednoglasno su izabrali dr. Dinka Burića, a novi potpredsjednik je Domagoj Varžić. Jednoglasna odluka bila je i kod izbora ostalih članova Upravnog odbora, kojeg uz predsjednika i potpredsjednika čine: Ivan Jurković, Marin Vuksanić, Dragun Kuna, Ivica Vidaković, Miroslav Svalina, Dario Šimić, Andrej Bičak, Josip Mađarić i Josip Bošnjak. U Nadzorni odbor izabrani su Slavko Milekić za predsjednika te Josip Milić i Tomislav Šimić-Jelić za članove. Skupštini su nazočili i brojni uzvanici i gosti: predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, predsjednik Zbora sudaca Nogometnog središta Valpovo Darko Novoselnik, tajnik Nogometnog središta Valpovo Ivan Filošević, Darko Kolesarić, povjerenika za natjecanje III. HNL – Istok Željko Bel i dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednika Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije Ante Vučemilović Šimunović.

Ante Vučemilović Šimunović koji se upravo vratio iz Zagreba s Izvršnog odbora HNS-a, prenio je pozdrave predsjednika HNS-a Davora Šukera, izvršnog predsjednika Damira Vrbanovića i člana Izvršnog odbora Zdravka Mamića koji je pozdravio njemu uvijek drage Belišćane. Čestitao je novoizabranom predsjedniku za kojeg je rekao da ima viziju, znanje i srce i da je uvjeren da za NK ”Belišće” predstoje ljepši dani. Obećao je da će predložiti NK ”Belišće” za nagradu Fair play HNS-a zato što se Klub ispričao nakon nemilih događaja krajem polusezone, a što je pozitivno prihvaćeno i na Plenumu klubova III. HNL – Istok.

Novoizabrani predsjednik Kluba dr. Burić, zahvalio se na ukazanom povjerenju. Svjestan je da s njim ništa ne počinje niti završava, ali da će s ovom ekipom učiniti sve da ovaj 95-ogodišnjak uistinu postane živi suvenir grada Belišća. Čestitao je i zahvalio se onima koji su preuzeli Klub kada je bilo najteže, kao i bivšoj upravi Grada koja je preuzela brigu o Klubu, svim igračima, trenerima i navijačima koji su ga svo ovo vrijeme bodrili. ”Nije problem izgubiti utakmicu, ali je problem izgubiti obraz, zato i dalje moramo ostati gospodski klub. Na Upravi je da stvori i osigura uvjete za rad, a na vama igračima i trenerima da ginete u sportskom duhu. Uz NK Osijek moramo ponovno biti najprepoznatljiviji Klub u Županiji. Imamo planove da do 100-te obljetnice, Belišće konačno dobije i stadion s tribinama kako i zaslužuje. Rekao je da će jednakim žarom prionuti ovom poslu kao što to čini i za razvoj Grada.”