Nacionalni razvojni kamp HNS-a u Belišću

Datum objave: 22. 4. 2015.

KAMP
Jučer je u Belišću započeo Nacionalni razvojni kamp Hrvatskog nogometnog saveza.

Trodnevnom kampu jučer se odazvalo pedesetak mladića 2003./’04. godišta s područja gradova Belišća, Valpova, Donjeg Miholjca i Našica te susjednih općina.

Regionalni instruktor za Slavoniju i Baranju Petar Krpan na samom je početku predstavio glavnog instruktora HNS-a Martina Novoselca koji se obratio prisutima. Mladim nogometašima zaželio je kvalitetan rad i napredak te puno sreće u savladavanju novih nogometnih vještina. U ime domaćina, Nogometnog kluba ”Belišće”, potpredsjednik kluba Domagoj Varžić izrazio je zadovoljstvo što je HNS odlučio održati kamp u našem gradu, svima je izrazio dobrodošlicu, a nogometašima puno uspjeha u daljnjim karijerama.

Uz “klince” su u projekt uključeni i njihovi treneri koji su imali priliku pratiti zajedničke treninge na prvom okupljanju, kako bi mogli nastaviti s razvojem mladih nogometaša prema zadanim smjernicama. U projekt se, naime, uključuju i treneri, u edukaciju koju predvodi regionalni instruktor sa svojim suradnicima, a sve u cilju unifikacije zahtjeva treninga i rada za pojedine uzraste na nivou cijele Hrvatske.

Primarni cilj ovakvih kampova prvenstveno je uz selekciju i upoznavanje igrača, razvoj suradnje te njihovih igračkih sposobnosti kao i kompetitivnog duha.