Želim poboljšati suradnju s osječkim prvoligašem

Datum objave: 11. 12. 2015.

repka

Nogometaši Belišća u jesenskom dijelu prvenstva osvojili su sedmo mjesto s 23 boda. U posljednje dvije utakmice “crvene” je vodio iskusni trener Ivica Grnja i ostvario dvije pobjede protiv Podravine (1:0) i BSK-a iz Bijelog Brda (5:0). Od prvog dana igrači su odmah prihvatili njegov način rada i razmišljanja. Sa sada već bivšim predsjednikom Dinkom Burićem Grnja je dogovorio suradnju za dvije jesenske utakmice, a nakon toga je dogovoreno kako će u miru sjesti i dogovoriti na koji način će ići njihova suradnja za proljetni dio sezone. Iako je imao nekoliko ponuda, dogovorena i dana riječ bila je presudna. Odlazak u neku drugu sredinu odvojio bi ga od obitelji i unuka koji ga doslovno obožavaju.

– S moje strane ni jednog trenutka nije bilo dvojbe hoću li ostati u Belišću. Od prvog dana osjetio sam susretljivost na svakom koraku, posebno kod onih koji vode i prate klub, a kompliment mi je bio kada su se svi igrači u svlačionici izjasnili i željeli da i dalje budem trener u Belišću. Vodio sam klub 1992./1993. u Prvoj ligi, a danas su u Upravnom odboru kluba gotovo svi igrači koje sam tada trenirao. Kao treneru vrlo mi je važno da je klub odlično organiziran i da ga vode pametni i ozbiljni ljudi – kazao je Ivica Grnja.

Na koje igrače računate za proljetni dio prvenstva i kakvi su Vam planovi?

– Do početka priprema sjest ću s čelnicima kluba i svojim suradnicima i sve dogovoriti. Danas mogu reći da ćemo se zahvaliti nekolicini igrača koji nisu donijeli određenu kvalitetu i rezultat, a opterećuju klupsku blagajnu. Želim odličnu suradnju s NK-om Osijek kao što je to nekada bilo, a podsjetit ću da su na putu Belišće – Osijek igrali igrači kao što su Bićanić, Vida, Vukoja, Kastel, Ergović, Dumančić, Udarević, Kasač, Petrović, Lukačević. U Belišću se uvijek kvalitetno i odlično radilo, tako da igrači koji dođu mogu samo napredovati. U dogovoru s dr. Burićem i novim predsjednikom Šimićem posebnu pozornost usmjerit ćemo na rad i organizaciju u mlađim uzrastima. Dugo sam radio u Hrvatskom nogometnom savezu s mladim igračima i mislim da mogu puno pomoći u tom segmentu funkcioniranja kluba. Za proljeće mogu obećati da ćemo odraditi zahtjevne i kvalitetne pripreme i vjerovati da ćemo na kraju proljetnog dijela prvenstva imati razloga za slavlje, odnosno, ostvariti plasman koji Uprava kluba i naši vjerni navijači “Baraberi” očekuju. Mislim ako se dobro pripremimo da možemo ostvariti jedno od mjesta u gornjem dijelu tablice – zaključio je trener belišćanskog trećeligaša Ivica Grnja. Z.Kaptalan